La Semana Santa és una tradició cristiana que consisteix en què els padrins han de regalar als seus fillols un d'aquests pastissos, durant la celebració del Diumenge Sant. Forma part del folklore popular, que tots els membres d'una mateixa família, es reuneixin al voltant de taula durant el Dilluns Sant per gaudir de la xocolata, element principal de la mona de Pasqua, i d'aquests meravellosos pastissos plens de fantasia.
Com els seus distribuïdors d'alimentació de confiança, ens agradaria posar tot el nostre catàleg de xocolata a la seva disposició. Volem compartir amb vostè la recepta d'aquest fantàstic pastís de Setmana Santa, amb la que podrà preparar una mona... Per llepar-se'n els dits!
Sap que el seu nom prové de munna o mouna? Aquest és un terme àrab que significa << provisió de la boca>>, regal que els musulmans feien als seus senyors antigament. Amb el pas dels segles, es va anar instaurant en les celebracions de Setmana Santa per tota Europa, fins adquirir la popularitat que posseeix avui en dia arreu del món.
Als seus inicis, era elaborada de forma senzilla amb farina, ou, sucre i sal. La mona tradicional manté els ous cuits, i en alguns llocs solen anar pintats de colors. Amb el pas del temps, el pastís ha anat evolucionant i se l'hi ha anat incorporat cobertures de xocolata, rovell d'ou cremat o mantega, entre altres gustos. El farcit també és d'allò més variat.
La guarnició amb els petits pollets grocs no pot fallar! A més, el pastís va acompanyat de figuretes de xocolata impresionants, toppings, ametlles al voltant, altres fruits secs, diferents decoracions... Cada una d'elles, més espectacular!
1. Desfaci la mantega i comenci a escalfar el forn a 160°. Ha de tenir a mà 2 bols, per preparar dos elaboracions diferents.
2. En el primer bol afegeixi el rovell d'ou líquid, el sucre morè i la mantega. Acte seguit, posi els 100g de farina de postres i un grapat d'ametlles picades. Barregi-ho tot fins que els ingredients s'hagin integrat.
3. En el següent bol, munti les clares d'ou líquides a punt de neu, fent moviments circulars. A continuació, pot afegir el llevat Royal i 65g de farina de postres. Quan hagi de comprar farina, miri que sigui de postres, així no l'haurà de tamisar. El següent pas és abocar el contingut del primer vol al segon a poc a poc, perquè s'integri tot perfectament, sense deixar de remoure de forma suau.
4. Finalment, aboqui la preparació en un motlle i fornegi el pa de pessic durant 20' a 160°, amb calor per dalt i per baix. Com pot saber si està cuinat? Faci la prova de l'escuradents! I per manipular-lo deixi'l refredar.
1. Escalfi la beguda d'arròs en una olla a foc lent. Després, afegeixi 30g de sucre morè i cacau en pols. Remogui fins que s'hagi integrat. Pensi que a B-Grup podrà trobar xocolata a l'engròs, per a professionals de les postres!
2. Una vegada freda la preparació, farceixi el pa de pessic amb una màniga pastissera i guardi una mica de per a la cobertura. Mantingui el pastís a la nevera durant unes hores.
Ha arribat l'hora de ser creatius. Una proposta interessant és la d'afegir color amb les boletes de xocolata de colors Smarties Mini Mixt- in Topping Nestle. Per finalitzar amb l'elaboració, posi plomes, pollets i tota classe d'ornaments que consideri apropiat. Pensi que mai sobren!
Com ha pogut comprovar, des de B-Grup podem oferir-li tots els ingredients necessaris per aquesta recepta tradicional. Comencem amb la seva comanda?
El teu usuari té diversos establiments assignats. Si us plau, tria el que vols usar durant aquesta sessió.