La dieta mediterrània es coneix per ser la més sana i beneficiosa del món. La veritat és que conté una infinitat de propietats nutricionals que li aporten al nostre organisme tot el necessari per al seu correcte funcionament.
Ha passat de generació en generació durant segles, convertint-se en una valuosa herència cultural per a les societats contemporànies. Ha anat evolucionant i acollint nous aliments, preparacions i coccions, però ha anat conservant les propietats i característiques que la converteixen en la dieta més saludable de totes.
L'aliment que identifica i representa a la dieta mediterrània per excel·lència és l'oli d'oliva. És ric en vitamina E, beta-carotens i àcids grassos saturats que li atorguen propietats reguladores del sistema cardiovascular.
Un altre grup d'aliments que té un paper protagonista dins de la dieta mediterrània, el trobem en les verdures, hortalisses, fruites, llegums i fruits secs, que són la seva principal font de vitamines, minerals i fibra. Riques en antioxidants, prevenen malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer.
El tercer aliment de la llista són els cereals com la pasta o l'arròs. Aquests resulten indispensables per la seva composició rica en carbohidrats. Aquests aliments proporcionen al nostre organisme l'energia necessària per a realitzar totes les activitats diàries que convinguin.
Seguim amb la carn, que és la principal font de proteïnes d'alt valor biològic de la dieta mediterrània. A part, és una font de vitamina B12, ferro, potassi, fòsfor i zinc. Per tot això, es recomana menjar-la entre 3 i 4 vegades per setmana com a mínim.
Acabaríem amb el peix blau, com per exemple la tonyina, el verat, la sardina o l'anxova. Gaudeixen d'unes propietats semblants a les verdures i contribueixen de manera directa a prevenir les malalties cardiovasculars.
Per tot l'esmentat anteriorment, la dieta mediterrània s'ha anat popularitzant al llarg dels anys, fins a convertir-se en la base que utilitzen una infinitat de cuiners de tot el món, per a realitzar el que avui dia es coneix com a cuina d'autor. El màxim exponent i defensor del menjar, els aliments, els hàbits i la dieta mediterrània és Ferran Adrià, que durant la dècada dels 80 i els 90, va elevar aquest tipus de cuina i els seus productes a l'olimp de la gastronomia mundial, en el seu conegut restaurant de Roses, el Bulli, tres vegades nomenat millor restaurant del món i considerat un temple gastronòmic durant moltíssims anys.
Necessita més informació? No dubti en posar-se en contacte amb B-Grup
El teu usuari té diversos establiments assignats. Si us plau, tria el que vols usar durant aquesta sessió.