El Calçot és una ceba blanca que es conrea mitjançant un mètode tradicional i molt especial, amb el que s'aconsegueix que creixi de forma allargada. Deu el seu nom precisament a aquesta manera de conrear-la, que consisteix a “calçar” la ceba afegint més terra en la base, perquè aquesta hagi de “estirar-se” quan busqui la llum del sol. El procés es repeteix de 2 a 3 vegades per a aconseguir una longitud òptima de la part blanca, que ha d'oscil·lar entre els 15 i els 25 cm.
D'altra banda, estem davant un producte de temporada que sol consumir-se des de novembre fins a mitjan abril.
Com a distribuïdors d'alimentació i distribuïdors de begudes, a B-Grup coneixem quins productes són necessaris per a organitzar una Calçotada de qualitat tant si es pretén servir en un restaurant com si és per a reunir-se un diumenge amb tots els seus amics o familiars.
Com el seu proveïdor de salsa Romesco, veurà que a B-Grup treballem amb les marques de més prestigi. Per això, compartim aquesta recepta perquè no falti de res i pugueu aconseguir oferir la millor de les experiències.
Un dels ingredients imprescindibles per a aconseguir gaudir d'una Calçotada com es deu és comptar amb una excel·lent salsa romesco.
Vol estalviar temps i comprar-la ja preparada? B-Grup et dóna la solució!
COMPRAR SALSA ROMESCO PER A CALÇOTS
La base de la salsa romesco consisteix a preparar una picada que té moltes variants en funció de la zona de Catalunya en la qual ens trobem, i que dóna lloc a diferents elaboracions: el romesco pròpiament dit, la salsa per al xató, la salvitxada per als Calçots...
Ingredients per a preparar una saborosa salsa romesco per a 6 persones:
A continuació, li detallarem, pas a pas, com preparar una excel·lent salsa romesco per a calçots, ja sigui perquè la prepari al seu restaurant o la comparteixi amb el seu grup d'amics.
PAS 1: Rehidratar les nyores. Haurem de posar-les en remull des de la nit anterior o mínim unes 5 hores. Quan ja les tinguem remullades, traurem les llavors i conservarem la pell amb la carn.
PAS 2: Rostir o “Escalivar” els tomàquets i els alls. Això ho podem fer al foc, al forn (escalfant-ho a uns 200 °C, separant tomàquets i alls en diferents safates) o bé al microones (2 min els alls i 4 els tomàquets). En el cas dels tomàquets i alls escalivats, haurem de treure la pell.
PAS 3: Netejar, pelar, torrar. Agafem les nyores i reservem la carn. Aprofitem per a pelar amb cura les ametlles i avellanes torrades. També haurem de posar al forn una llesca de pa.
PASO 4: A BATIR. Con los tomates y ajos fríos, cogeremos la batidora y su vaso y añadiremos todos los ingredientes en su interior. Deberemos ponerle aceite de oliva virgen extra y vinagre. Lo batimos todo a velocidad media una primera vez y le añadimos pimentón rojo dulce, sal y una punta de guindilla para darle un toque picante. Batimos de nuevo y vamos probando y rectificando de sal, guindilla o vinagre.
PAS 4: A BATRE. Amb els tomàquets i alls freds, agafarem la batedora i afegirem tots els ingredients a l'interior del recipient. Haurem de posar-li oli d'oliva verge extra i vinagre. Ho batem tot a velocitat mitjana una primera vegada i li afegim pebre roig vermell dolç, sal i una punta de vitet per a donar-li un toc picant. Batem de nou i anem provant i rectificant de sal, vitet o vinagre
De totes maneres, a B-Grup sabem que el temps en una cuina professional és or, per això el nostre objectiu és intentar facilitar el treball als nostres clients sense que hagin de renunciar ni al sabor ni a la qualitat d'una bona salsa Romesco casolana.
Des de B-Grup li oferim una salsa romesco per a calçots elaborada només amb productes naturals, perfecta tant per a la llar com per a hostaleria.
El teu usuari té diversos establiments assignats. Si us plau, tria el que vols usar durant aquesta sessió.