Avui en dia trobem que hi ha una gran diversitat d'olives. Dins dels dos grans grups d'olives verdes i negres, hi ha una gran varietat d'olives que tenen diferents usos, ja sigui per fer oli, per acompanyar els plats o per fer el vermut.Abans de tot, s'ha de conèixer bé el producte. És important saber que realment hi ha tres tipus d'olives. Les verdes, que són les més comunes i populars, que són extretes abans de la seva maduració i solen ser d'una mida normal. Les canviants, que són les de color morat. Aquestes són recol·lectades en durant el seu procés de maduració. Finalment, les negres són aquelles que són recollides un cop completada la seva maduració.
Venda d'olives negres
Es coneixen diversos tipus d'olives, entre les quals també trobem les olives negres. Les olives negres, com explicat anteriorment, són olives verdes que han completat el seu procés de maduració.
Les principals diferències, a part del color, és el moment que són recollides i el tractament al qual són sotmeses. Les olives negres tendeixen a ser menys tractades que les verdes. A més, les olives negres, en estar més temps a l'arbre, sol tenir més valor nutricional. Destaca el contingut en Vitamina A i E, el ferro i la fibra. Conté més grasses saludables que ajuden a reduir el colesterol dolent. Les olives negres, durant el seu procés de maduració, sol anar perdent aigua, concentren més oli i són ideals per produir oli. Tot i això, les olives negres tenen un gust mediterrani molt particular. A B-grup tenim diferents tipus d 'olives negres en diferents formats pensades per la restauració.
Olives negres a B-Grup
Tipus d'olives
A Espanya existeixen al voltant de 200 tipus d'olives i oliveres. Dins de tanta diversitat, cal trobar una oliva que sigui bona i de qualitat. Per això a B-Grup hem fet una selecció de les millors olives per la restauració:
- Camamilla: És una de les olives de taula més utilitzades. És molt típica d'Andalusia. No s'usa per fer oli. És una oliva de gran dimensió, arrodonida i carnosa.
- Gordal: Aquesta oliva també andalusa, és molt popular pel seu gran tamany i sabor intens. Es pot menjar amanida o natural. És perfecta per ser farcida.
- Hojiblanca: El tercer tipus d'oliva més plantada en el país. Destaca per ser aromàtica, equilibrada i amb matisos picants. Molt apreciada per la premsa d'oli.
- Aloreña: Típica de Màlaga i amb Denominació d'Origen Protegida. És delicada i aromàtica. Té un sabor intens i fresc. Molt apreciada per cuinar.
- Verdial: Oliva amb un sabor afruitat molt especial. Se solen servir partides per la meitat per treure l'os més fàcilment.
- Arbequina: Oliva molt comuna a Catalunya i Aragó. Molt coneguda pel seu oli, molt apreciat. És una oliva de mida mitjana però d'un intens sabor mediterrani molt valorat pels clients a l'hora de fer el vermut.
- Empeltre: L'oliva negra més valorada del país. Prové d'Aragó. És molt carnosa, gustosa i ideal per cuinar.
Si vol saber més o comprar sobre el tipus d'olives que comercialitza B-Grup, li deixem el catàleg on podrà trobar tota mena d'olives.
Catàleg de B-Grup