US DE COOKIES
Utilitzem cookies necessàries de sistema per al correcte funcionament de la web i cookies opcionals de Google Analytics per obtenir estadístiques de visita.
 +info

Configuració cookies

  • Necessàries

    Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i funcions de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _GRECAPTCHAgoogle.comPropiaProveir protecció antispam amb el servei reCaptcha6 mesos
    cc_cookie_accept_2024bgrup.esPropiaUsada per confirmar que l'usuari ha confirmat / refusat les cookies (i quins tipus accepta)1 any
    CMS_bgrup_bgrup.esPropiaCookie técnica: cookie de sessió PHP. Guarda l'id de sessió d'usuari.al acabar la sessió
    idioma_seleccio_usuaribgrup.esPropiaEnmagatzema l'idiomad de l'usuari per la propera visita a la web1 any

  • Anàlisi

    Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com interactuen els visitants amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, el percentatge de rebots, la font del trànsit, etc.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _gaGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Tracking per part de google per google analytics1 minut
    _ga_GL4ZBTFYM5EGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Identifica els usuaris i proporciona informació sobre com els usuaris troben la pàgina web i com la utilitzen per a realització d'Informes estadístics2 anys

ConfigurarRebutjar totesAcceptar totes

Olivada Negra: Una delícia mediterrània a la teva taula

25 de octubre de 2023
La història de la gastronomia mediterrània està teixida amb ingredients que no només deleiten el paladar, sinó que també expliquen la història de les civilitzacions que han navegat, comerciat i viscut a les seves costes. Una d'aquestes joies culinàries és l'olivada negra.

Què és l'olivada negra?

Originària de la regió catalana, l'olivada negra, també coneguda en algunes àrees com a tapenade, és una exquisida pasta a base d'olives negres. El seu sabor distintiu és salat, lleugerament amarg i vellutat, un reflex del sol mediterrani i del terroir específic on creixen aquests arbres centenaris.

Història: un viatge en el temps

Les olives han estat una part integral de la dieta mediterrània des de temps antics. Civilitzacions com la grega i la romana ja valoraven l'oli d'oliva per les seves propietats culinàries i medicinals. No és sorprenent que amb el temps, l'oliva en si hagi trobat el seu camí cap a diferents preparacions culinàries, entre elles, l'olivada negra.

Producció de l'olivada negra: Des de l'arbre al plat

1. Selecció de Matèria primera: Les olives negres madures són essencials per a una olivada de qualitat superior. Les varietats més populars són Arbequina i Empeltre, tot i que hi ha moltes altres que també es poden utilitzar.

2. Desossat i neteja: Les olives són curosament desossades i netejades per assegurar que no hi hagi impureses o residus de salmorra.

3. Trituració i Mescla: Les olives es trituren fins a aconseguir una textura pastosa. A aquesta base, s'hi afegeixen altres ingredients tradicionals, com ara oli d'oliva verge extra, all, tàperes o fins i tot anxoves.

Informació Nutricional: Salut i Sabor en Equilibri

A més del seu sabor inconfusible, l'olivada aporta diversos beneficis nutricionals:

Àcids grassos monoinsaturats: Aquests àcids grassos són coneguts pel seu paper beneficiós en la salut cardiovascular.
Antioxidants i Vitamina E: Tots dos elements són essencials per combatre el dany oxidatiu a les cèl·lules.

Fibra: Millora la digestió i contribueix a un sistema digestiu saludable.

Formats Comercials i Adaptabilitat

A les botigues i supermercats, l'olivada negra es pot trobar en diversos formats:

  • Pots de vidre: Ideal per a una presentació elegant, especialment en restaurants d'alta gamma.
  • Llandes: Ofereixen una llarga vida útil i són ideals per a cuines amb alta rotació de productes.
  • Bosses o Tubs al buit: Asseguren una conservació òptima i són fàcils de dosificar.

L'olivada negra és un testimoni de la rica herència culinària del Mediterrani. Amb el seu sabor únic i les seves múltiples aplicacions a la cuina, no és estrany que aquest paté d'oliva hagi trobat el seu lloc al cor de xefs i amants del menjar a tot el món. Com a professional del sector HORECA, tenir aquest producte en el teu repertori culinari és essencial per oferir als teus clients experiències gastronòmiques, autèntiques i memorables.

L'Olivada a la Cuina Professional

L'olivada negra no és només un paté per untar en el pa. És un ingredient versàtil que pot millorar i complementar una varietat de plats. Des de carns vermelles, peixos, passant per amanides i pastes, el seu sabor distintiu pot elevar qualsevol recepta.

Recepta Professional: Carpaccio de Tonyina amb Olivada Negra

Ingredients:

- Lloms de tonyina fresca (tallats en làmines fines)

- 150g d'olivada negra d'alta qualitat Capers

- Oli d'oliva verge extra

- Ratlladura de llimona i el seu suc

- Sal Maldon

olivada negra complemento

Instruccions:

1. Estén les làmines de tonyina fresca en un plat.

2. Amb una mànega pastissera o espàtula, col·loca punts o línies d'olivada negra sobre la tonyina.

3. Decora amb Tàperes i ratlladura de llimona.

4. Roca amb oli d'oliva i unes gotes de suc de llimona.

5. Finalitza escampant sal Maldon i serveix immediatament.

Aquesta recepta és un testimoni del potencial que té l'olivada negra a la cuina professional, aportant sabors i textures que encanten al paladar.

 

0 Comentaris
Deixa el teu comentari
BGrup es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.