El gluten es tracta d'una proteïna que es troba en alguns cereals, com ara el blat, l'ordi, el sègol, l'espelta, el triticale, el camut i en algunes varietats de la civada.
Aquesta proteïna es pot trobar en pans o aliments de pastisseria, de fet, una de les propietats més apreciades que concedeix el gluten a les masses de farina és la seva esponjositat. Una altra de les característiques més valorades seria el poder espessidor que té, millorant considerablement la textura dels aliments, per aquest motiu també el trobem en iogurts, salses, xocolates i fins i tot suplements, entre d'altres.
Algunes persones tenen problemes per digerir el gluten, després de la ingesta d'aquest es generen fragments proteics, aquests activen el sistema immunitari que el cos els identifica com a agents tòxics, provocant una reacció al·lèrgica en el cos.
Aquests agents tòxics es coneixen com a prolamines. Depenent del tipus de cereal reben un altre nom diferent, en el cas de la civada es coneixen com a avenines, de l'ordi reben el nom d'hordenines i del sègol són secalines.
En els últims anys hem pogut veure un augment en la població d'individus amb intolerància al gluten, coneguts també com a celíacs, el que ha provocat que la indústria alimentària hagi hagut d'adaptar a aquest nou panorama.
Gràcies a la incorporació de plats celíacs aconseguirà millorar la imatge de marca del seu negoci, ja que enviarà el missatge d'un local preocupat i atent a les necessitats de cadascun dels seus clients i, a més, serà vist i reconegut com un establiment condicionat i expert en aquest tipus de menjars, destacant-se entre la seva competència.
Fent una aposta d'aquest tipus, segurament el seu local es beneficiarà per la fidelització i l'augment de clients. Quan s'ofereix aquest tipus de servei no només atreu la població celíaca, sinó també als seus familiars, amics o companys de treball, influenciant-los en el moment d'escollir un restaurant i convertint-se en una aposta segura per futurs esdeveniments
Perquè els seus clients potencials confiïn i apostin per la seva cuina, s'aconsella tenir en compte tres punts. En primer lloc, serà molt important que indiqui si el seu menú és 100% sense gluten o si només disposen d'alguns plats, d'aquesta manera el client sabrà en tot moment en quin tipus de restaurant es troba. No és el mateix oferir un servei condicionat exclusivament per a celíacs, que un negoci que compti només amb alguns plats lliures d'aquests al·lèrgens. D'altra banda, intenti sempre tenir un menú variat i saborós, que compti amb una àmplia oferta de plats i postres. Finalment, prestar molta atenció al tipus de servei que ofereix el personal de la sala, els que hauran d'estar atents en tot moment a qui serveixen els plats i els estris per evitar que hi hagi lloc a una contaminació creuada.
Si té un local HORECA i fa temps que li ronda pel cap la inclusió de plats celíacs, seguiu llegint, aquí trobarà alguns consells útils per poder confeccionar-lo.
En el moment d'elaborar un menú celíac per al seu local, pensi a eliminar de la seva carta aquells productes que continguin ingredients com: el blat, l'espelta, l'ordi, el sègol, el triticale i la civada. També haurà de considerar, a grans trets, els derivats de midó, la farina, la sèmola i la rebosteria.
Un altre factor clau serà evitar aquells productes manufacturats en què no se sàpiga exactament la composició i la forma d'elaboració d'aquests. Intenteu sempre apostar per aliments naturals com, per exemple: la carn, el peix, els ous, la fruita, la verdura, les hortalisses i els llegums.
En el moment de preparar els plats celíacs ha de tenir sempre present preparar per separat de la resta que si poguessin contenir gluten. Tampoc podrà barrejar els estris de cuina que utilitzi per confeccionar o servir el menjar. D'aquesta manera s'assegurarà que els plats que arribin a la taula dels seus comensals siguin els correctes.
Com distribuïdors de productes sense gluten podrà ajudar-se a través dels nostres aliments per elaborar el menú perfecte lliure de gluten i així comptar amb la confiança dels seus clients i, també, poder atraure nous.
En B-Grup som distribuïdors d'alimentació a escala nacional, des de Catalunya fins a Andalusia. Disposem d'un ampli catàleg d'aliments sense gluten, aquí podrà comprar begudes, condiments, galetes i pasta sense gluten a l'engròs.
Podrà realitzar la seva comanda mitjançant el nostre comerç electrònic, ja sigui a través de la pàgina web o l'aplicació per a mòbil. Som els seus distribuïdors de productes sense gluten de confiança!
El teu usuari té diversos establiments assignats. Si us plau, tria el que vols usar durant aquesta sessió.